Хуманитарни концерт за Удружење „Дуга“ опкупио бројне посјетиоце (ФОТО)

У Културном центру Градишка вечерас је одржан хуманитарни концерт за помоћ у раду градишком Удружењу родитеља дјеце са аутизмом „Дуга“, на коме је наступило седам културно-умјетничких друштва са подручја Градишке, Козарске Дубице и Српца.

Концерт је организовало културно-умјетничког друштва „Мирково коло“ из Врбашке, а пред бројном публиком наступила су још друштва „Коловит“ из Градишке, „Козара“ из Горњих Подградаца, „Дукати“ из Ламинаца, „Петар Кочић“ из Нове Тополе , „Уна“ из Козарске Дубице и „Лијевче“ из Разбоја код Српца, те дјеца из Удружења „Дуга“.

Предсједник КУД-а „Мирково коло“ Миленко Вранић истакао је да ово друштво често организује хуманистарне концерте и да су овог пута са задовољством прихватили да буду домаћини концерта чији је циљ да помогну дјеци са аутизмом и другим потешкоћама у развоју, те навеа да је продато око 1.500 улазница по цијени од 3 КМ.

Вранић је додао да је ова година за „Мирково коло“ била веома успјешна, са много наступа и турнеја по инистранству, те да их до краја годие очекује још годишњи концерт који ће у децембру организовати у друштвеном дому у Врбашкој.

 

Предсједник Удружења „Дуга“ Саша Касагић захвалио је свима који су наступили и дошли на концерт, те нагласио да им је сваки вид помоћи добродошао.

Он је навео да Удружење „Дуга“ настоји да обезбједи што више бесплатних индивидуалних и групних терапеутских третмана за своје чланове, те да су током ове године ангажовали два логопеда, дефектолога, психолога и тренера спорта.

Касагић је додао да „Дуга“ успјева да одржи и унапријеђује свој рад управо захвањујући средствима које се обезбједе на хуманитарним концертима и активностима, донацијама, кроз пројекте и од стране Града Градишка.

М.Малешевић

Share With: