Хуманисти помогли Ранку Петрићу из Градишке: У рату остао без двоје дјеце, а сада живи у тешким условима (ФОТО)

Међуопштинско удружење цивилних инвалида-жртава рата у сарадњи са компанијом “Марди трејд” обезбиједило је веш машину Ранку Петрићу из Жеравице, свом члану који живи у изразито тешким условима.

Ова активност је проведена у оквиру акције “У сусрет празницима” а циљ је помоћ социјално угроженим члановима. Удружење цивилних инвалида-жртава рата, има стотину чланова а Петрић је, један од њих.

Ранку ће веш машина, рекао је за Српскаинфо, бити од велике помоћи.

Маринко Зељко, предсједник Удружења каже да Петрић живи у изузетно тешким условима а током рата доживио је велику таргедију. У рату је погинуло двоје његове дјеце, током гранатирања аутобуса у Бравницама код Јајца, који је био у избјегличкој колони Срба из Доњег Вакуфа.

Из компаније “Марди траде” поручују да се радо одазивају на све хуманитарне акције и да, кад год могу, помажу сиромашнима.

– Нисмо били у дилеми, након апела за помоћ Ранку Петрићу.Тако смо чинили и много пута прије, када год смо закључили да је некоме од наших суграђана потребна помоћ – рекао је Стево Ристић, директор компаније “Марди трејд”.

– Машина ће нам ми многбо олакшати живот јер смо веш до сада прали ручно – рекао је Ранко Петрић који већ 16 година живи у трошној кући у насељу Жеравица код Градишке.

Share With: