Храм Покрова Пресвете Богородице наставља стару мисију (ВИДЕО)

Епископ бањалучки Јефрем освештао је у суботу обновљени храм Покрова Пресвете Богородице и Парохијски дом у Градишци у присуству изасланика патријарха српског Порфирија, епископа марчанског Саве и западноевропског Јустина, те бројних свештеника и око 1 500 вјерника.

Архијерејски намјесник градишки протојереј ставрофор Гојко Слијепчевић изразио је захвалност свима који су на било који начин допринијели садашњем изгледу храма и Парохијског дома.

Он је нагласио да храм наставља стару мисију, да окупља вјернике на молитвено сабрање, али и да сваки крај представља нови почетак рада на њиви Господњој.

Градишко намјесништво је бројније за два нова свештеника, на служби у другој парохији градишкој налази се свештеник Милан Веселиновић, док у четвртој парохији градишкој службује јереј Срђан Ракић.

Први православни храм у Градишци изграђен је 1866. године. Прота Душан Суботић је 1927. подигао велики храм Покрова Пресвете Богородице, који је порушен 1941. године.

Изградња новог Храма Покрова Пресвете Богородице завршена је 1973. године, а његова реконструкција, која је чином освештања и званично завршена, почела је прије четири године.

Д. Јанковић

 

Share With: