Фудбал се враћа у Романовце

Мреже у Романовцима мирују већ петнаест година. Управо толико је прошло од посљедње фудбалске утакмице која је одиграна у овом градишком селу. Ускоро ће Романовчани добити прилику да се радују најважнијој споредној ствари на свијету. Агилна управа и мјештани на челу са предсједником Зораном Девиће почела је изградњу службених просторија, свлачионица за играче и друге просторије.

„Ми смо почели радове прије неких годину и по дана. Димнезније овог простора су 30×7 метара и испуњавају све стандарде. Садржи свлачионице за домаћу и гостујућу екипу, те просторије за делегате и судије и имамо простор за потребе клуба“ рекао је Девић.

Изградњом ауто-пута, од старог игралишта остало је само пола терена и један гол. Зато су из овог клуба били принуђени да утакмице играју у другом селу, у Вилусима.  Предсједник ФК Романовци увјерен је да ће од наредне сезоне клуб поново играти утакмице пред домаћом публиком без обзира на лоше резултате у такмичарској сезони Градске лиге Градишка гдје нису успјели освојити нити један бод.

Овај пројекат суфинансира Градска управа града Градишка, Фудбалски савез Републике Српске и Ногометни савез БИХ. Вриједност радова је 180.000 КМ.

Н.Миљковић

Share With: