ФК „Лијевче“ Нова Топола ускоро добија терен са вјештачком травом

Предсједник фудбалских савеза Републике Српске и БиХ Вицо Зељковић посјетио је данас ФК „Лијевче“ у Новој Тополи и том приликом рекао да ће у Новој Тополи бити изграђен терен са вјештачком травом.

„Лијевче је у кратко вријеме урадило много тога и овдије можемо видјети примјер како би се фудбал требао развијaти у цијелој Републици Српској. Када домаћин зна шта ради онда је нама у Савезу лакше дјеловати и помоћи“ рекао је Зељковић.

Према ријечима предсједника ФК „Лијевче“ Огњена Жмирића, овај клуб има у плану да до 2029. године, када ће бити обиљежено 100 година постојања, стадион поприми нов изглед.

„Желимо да реконструишемо  трибине,  промјенимо ограду и направимо стадион са вјештачком травом. Да омладински погон броји најмање 150 дјеце и да играмо,  по могућности, у Другој лиги Републике Српске“, рекао је Жмирић.

Тренер омладинских селекција Бојан Tомић рекао је да је фудбалски терен у Тополи добар али да би терен са вјештачком травом добро дошао. „Ти терени су идеални за тренирање током зиме али и љети јер је мање улагања у одржавање. Ти терени су будућност фудбала“, додао је Томић.

Г.Влаинић

Share With: