ФК “Козара“ са новим тренером започиње други дио сезоне у Првој лиги Републике Српске

Након зимске паузе, предстојећег викенда биће настављено фудбалско првенство у Првој лиги Републике Српске.

Под тренерском палицом новог шефа стручног штаба Алена Медовића фудбалери “Козаре“ започеће други дио сезоне, а у оквиру 18. кола, гостоваће екипи “Слободе“ у  Мркоњић Граду. Утакмица ће се одиграти у недјељу 12. марта у 14 часова.

Комплетне припреме црвено-бијели одрадили су у Градишци, уз пет контролних мечева.

“Први дан кад сам дошао, желио сам да се промјени начин понашања, размишљања и играња. На тим пољима смо направили велике ствари и момци су заиста све одрадили професионално. Желимо да играмо нешто другачије, ова екипа има страшан потенцијал који се не може активирати сам од себе. Морамо имати неке стандарде за активирање најбољих људских особина, а то су скромност, оданост, понизност, заједнички дух и поштовање свих“, рекао је за Радио-телевизију Градишка тренер ФК “Козара“ Ален Медовић.

Медовић истиче да ће бољи резултат највише зависити од приступа његових играча.

“Сваки моменат сада је најбитнији. Ми можемо знати све о нашем противнику, али да ли ће нам то помоћи ако ми лоше играмо. Неће нам помоћи ништа, сви противници имају наше поштовање, али ми имамо ту способност и жељу да се наметнемо гдје год да играмо, било то у гостима или на домаћем терену“, каже Медовић.

Козара је јесењи дио шампионата завршила на 12. мјесту са 16 бодова.

Капитен Александар Малбашић и нападач Милан Шикањић изузетно су задовољни са одрађеним припремама, те се надају да ће “Козара“ што прије упловити у мирну луку и обезбједити опстанак у Првој лиги.

Послије само четири побједе у првом дијелу првенства, управа градишког прволигаша направила је неколико промјена у играчком кадру.

“Имамо изузетан потенцијал, ту је шест нападача и имамо још варијанти, тако да то је наше богатство. Такође, имамо сјајне голмане који изузетно разумију игру, тако да биће сладак избор кога ставити у састав“, закључио је Медовић.

Након гостовања у Мркоњић Граду, фудбалери Козаре први меч пред домаћим навијачима на стадиону “Велимир Сомболац“ одиграће наредног викенда против “Звијезде 09“.

З. Калинац

Share With: