У јулу три пута више миграната него у истом мјесецу прошле године

На подручју у надлежности Полицијске управе Градишка током јула евидентирано је 127 миграната, а у истом периоду прошле године 42, речено је на данашњој конференцији за новинаре.

Начелник ове управе Бојан Шкорић рекао је да су у јулу евидентирали 37 кривичних дјела, што је за три мање у односу на исти период плани.

Шкорић је напоменуо да је укупно расвијетљено 36 кривичних дјела.

Он је навео да је у јулу евидентирано и 37 нарушавања јавног реда и мира, за 12 више у односу на исти период претходне године.

„Евидентирано је 57 саобраћајних незгода, три више него у упоредном периоду. Није евидентирана ниједна саобраћајна незгода са смртно страдалим лицима, док су претходне године евидентиране двије такве“, навео је Шкорић и додао да стање безбједности на подручју Полицијске управе Градишка може бити оцијењено као задовољавајуће.

Начелник Одјељења криминалистичке полиције Полицијске управе Градишка Бојан Мишетић истакао је да је, од евидентираних 37 кривичних дјела, 31 из области општег криминалитета, два из области злоупотребе дроге и четири дјела из области привредног криминалитета.

„У посматраном периоду, као и прошле године у јулу, евидентирано је 16 кривичних дјела против имовине, а расвијетљено 15. По непознатом извршиоцу евидентирано је 11 кривичних дјела против имовине, од којих је расвијетљено 10“, рекао је Мишетић.

Мишетић је навео да су оперативним радом полицијских службеника откривена два кривична дјела и осам прекршаја у вези злоупотребе дроге, те је пронађена и одузета одређена количина дроге.

Начелник Одјељења полиције у Полицијској управи Градишка Дејан TриФковић истакао је да је у извјештајном периоду евидентирано 45 прекршаја из области јавног реда и мира, што је за 13 више у односу на исти период лани.

„Прекршаји су санкционисани подношењем седам захтјева за покретање прекршајног поступка и издавањем 41 прекршајног налога. Прекршаје је починило 51 лице“, навео је TриФковић.

Tрифковић је навео да су у 57 евидентираних саобраћајних незгода четири лица задобила тешке тјелесне повреде, а лаке њих 17.

„У области безбједности саобраћаја укупно је евидентирано 1.257 прекршаја, који су санкционисани подношењем 25 захтјева за покретање прекршајног поступка и издавањем 1.140 прекршајних налога. Из саобраћаја је искључен 171 возач, од којих 142 због вожње под утицајем алкохола“, навео је TриФковић.

На конференцији за новинаре истакнуто је да Полицијска управа Градишка током туристичке сезоне наставља са спровођењем превентивне кампање Министарства унутрашњих послова Републике Српске „101 живот“, чији је циљ повећање нивоа безбједности саобраћаја и смањења саобраћајних незгода са смртном посљедицом.

М.Малешевић

Share With: