У четвртак, 30.јуна „Конференција беба“ у Градишци

Након двогодишње паузе у четвртак, 30. јуна „Конференција беба“, окупиће најмлађе становнике нашег града. На љетној позорници Завичајног музеја од 19 часова биће уприличен забавни програм за дјецу и родитеље, а бебама ће бити уручени пригодни поклони, робне и новчане награде. Регистрација беба је од 18 часова уз родни лист или здравствену књижицу дјетета.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности  Града Градишка Драгутин Ковачевић рекао је ће у програму учествовати ученици ОМШ “Бранко Смиљанић“, хор ОШ“Данило Борковић“, дјеца ЈПУ“Лепа Радић“, Фазонко и другари. Ковачевић је нагласио да се манифестација организује с циљем промоције рађања и одговорног родитељства.

Град Градишка, у оквиру пронаталитетне политике, свакој новорођеној беби додјељује 200КМ, прворођеној у току године 1.000 КМ. Осим новчаних награда у буџету Града предвиђена су и средства за вантјелесну оплодњу.

Манифестацију“Конференција беба“организује Министарства породице, омладине и спорта у сарадњи са Градом Градишка и уз медијско покровитељство РТВГ-а.

С.Видовић

Share With: