У четвртак 24. новембра 19. редовна сједница Скупштине града Градишка

Деветнаеста редовна сједница Скупштине града Градишка биће одржана у четвртак 24. новембра, са почетком у 9 часова.

На сједници ће бити разматрани Нацрт Програма рада Скупштине града за 2023. годину, приједлог ребаланса градског буџета за текућу 2022. и Нацрт Буџета за 2023. годину.

На дневном реду су у нацрти планова утрошка средстава остварених од накнада по основу кориштења шума и шумског земљишта и концесионе накнаде за наредну годину.

Биће разматрани нацрти програма кориштења средстава по основу накнада од пољопривредног земљишта, те подршке пољопривреди, руралном развоју и предузетништву за 2023. годину.

На дневном реду су и нацрти програма заједничке комуналне потрошње, уређења грађевинског земљишта, текућег одржавања и реконструкције локални и некатегорисаних путева и хидромелиорационог система, социјалне и борачко инвалидске заштите и финансирања спорта на подручју Градишке за наредну годину.

На скупштинским клупама наћи ће се и приједлози одлука о утврђивању статуса удружења од интереса за град Градишку, измјени Одлуке о стипендирању студената, измјени Програма кориштења пољопривредног земљишта, утврђивању вриједности бода за обрачунавање комуналне накнаде, о висини закупнина некретнина у власништву града и приступању измјени дјела регулационих планова „Кеј“ и „Излаз на Саву“.

На дневном реду још су Приједлог закључка о давању сагласности на усаглашени текст Стретегије развоја града Градишка за период 2021-2027. године, нацрти аката из области имовинско-превних односа, разрјешења и именовања и одборничка питања.

Засједање Скупштине града Градишка грађани ће моћи пратити у директном преносу у радијском и ТВ програму Радио-телевизије Градишка.

М.Малешевић

Share With: