У четвртак, 15.септембра 17. редовна сједница Скупштне Града Градишка

У четвртак, 15.септембра биће одржана 17.редовна сједница Скупштине града Градишка.Сједица је заказана за 9 часова.

Међу седам тачака дневног реда,  наћи се и Приједлог Одлуке о измјени Програма кориштења пољопривредног земљишта на подручју града Градишка.

„Наша намјера је да се сво пољопривредно земљиште које је некада било у саставу Ратарства, односно сво градско и државно пољопривредно земљиште, путем конкурса додијели у закуп пољоривредним произвођачима, рекао је градоначелнк Градишке Зоран Аџић. Јавни конкурс о додјели пољопривредног земљишта требао би бти расписан 23.септембра.

На наредној сједници наћи ће се Приједлог одлуке о краткорочном задужењу града Градишка. Ријеч је о задужењу на годину дана какао би, према ријечима Аџића, сви започети инфраструктурни пројекти могли бити завршени.

Осим наведеног, пред одборницима ће се наћи и Извјештај о извршењу буџета града Градишка за првих шест мјесеци ове године, као и Приједлог одлуке о расписивању Јавног огласа за давање у закуп пољопривредног земљишта у својини Републике Срспке на подручју Градишке путем прибављања писаних понуда, Приједлог Одлуке о измјени Одлуке о субвенцонисању услуга јавног превоза путника на подручју Градишке, приједлози аката из области имовинско-правних односа и одборничка питања.

РТВГ ће директно прености и ово скупштинско засиједање.

С.Видовић

Share With: