У Церовљанима пуштен у употребу асфалтирани пут у засеоку Унчице

У мјесној заједници Церовљани данас је у употребу пуштен асфалтирани локални пут у засеоку Унчице дужине 900 метара, за чију изградњу је из градског буџета издвојено 116.000 КМ.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекaо је да је ова путна комуникација веома важна за мјештане Церовљана јер их повезује са сусједним мјесним заједницама.

Аџић је истако да је циљ свих инфраструктурних радова у руралним мјесним заједницама да се обезбједе бољи услови за живот и останак младих на селу, те да је око 80 одсто инвестиција на подручју Градишке управо реализовано у сеоским срединама.

„Желимо да створимо услове да млади остају на селу, да развијају своја пољопривредна газдинства и живе од свог рада. Ово је вриједан народ а на нама је још да обезбједимо и пласман њихових пољопривредних производа. С тим циљем ћемо на наредној Скупштини града донијети одлуку о објављивању конкурса за додјелу 4.500 хектара пољопривредног замљишта за око 240 заинтересованих газдинстава“, навео је Аџић.

Учитељица у подручном одјељењу основна школе „Младен Стојановић“ у Церовљанима Стојанака Мајданац каже да њени ученици и млади желе да у свом селу виде што мању разлику у односу на стандард живота у граду.

„Ништа не значи причати о предностима чистог ваздуха и живота на селу ако они осјећају да ту не припадају, да је негдје љепше. Значи им да њихово село има асфалтни пут, интернет и све оно што је норамално у савременом друштву“, нагласила је Мајданчева.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Церовљани Ново Милановић рекао је да су у посљедњих пет година сваке године из градског буџета издвојена средства за изградњу и реконструкцију путева у овој мјесној заједници, те да је поменути пут у засеоку Унчице био уништен и да је била потребна потпуна реконструкција.

„Приоритет је да се асфалтира још један пут дужине око 1.500 метара према Ћелиновцу, кроз засеок из кога су чак три борца погинула у Одбрамбено-отаџбинском рату, а два су рањена“, додао је Милановић.

Ове године за изгрању око 10 километара асфалтних локалних путева у мјесним заједницама на подручју Градишке из градског буџета издвојено је 1,3 милиона КМ.

М.Малешевић

Share With: