У употребу пуштен пут од Јазовца до Ћелиновца

У мјесној заједници Јазовац код Градишке свечано је пуштен у употребу новоизграђени локални пут дужине 1.600 метара, чију је изградњу суфинансирао Републички секретаријат за расељена лица и миграције.

Изградњу пута са 55.000 КМ финансирала је Градска управа, а по 45.000 КМ су издвојили Републички секретаријат за расељена лица и миграције и мјештани овог краја.

Отварању ове саобраћајнице која Јазовац спаја са засеоком Ћелиновац у мјесној заједници Церовљани присуствовали су градоначелник Градишке Зоран Аџић и директор Републичког секретаријата Давор Чордаш.

Аџић је рекао да се ова саобраћајница уклапа у мрежу асФалтираних локалних путева од Душанова и Машића до Кијеваца и Tурјака и повезују мјештане у ових руралних крајева са Градишком и Бањалуком.

„Наша је обавеза да обезбиједимо људима на селу да остају на својим имањима, да имају добру саобраћајну комуникацију са градом и да могу да продају оно што произведу. На тај начин чувамо простор Градишке и Републике Српске“, нагласио је Аџић.

Чордаш је појаснио да је изградња овог пута један од пројеката који су започети прошле године и суФинансирани од Републичког секретаријата за расељена лица и миграције.

Он је додао да ће пут користити и одређени број повратничке популације у овом крају, наводећи да је инФраструктура најбитнија за одржив повратак.

М.Малешевић

Share With: