У три дана 241 особа заражена вирусом корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња три дана, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болници „Свети Врачеви“ у Бијељини извршено је тестирање 503 лабораторијска узорка, а вирус корона је потврђен код 241 особе.

Ради се о 110 мушкараца и 131 жени.

Према мјесту пребивалишта, 29. јула пријављене су 72 особе из Бањалуке, 14 из Бијељине, по седам из Добоја, Модриче и Челинца, шест из Требиња, по пет из Гацког и Градишке, четири из Рудог, по три из Брода, Зворника, Лакташа, Приједора и Фоче, по двије из Источног Новог Сарајева, Прњавора и Станара и по једна из Источне Илиџе, Лопара, Мркоњић Града, Новог Града, Пала, Пелагићева, Теслића и Угљевика.

30. и 31. јула пријављено је 40 особа из Бањалуке, 16 из Бијељине, по четири из Зворника, Прњавора и Челинца, по двије из Кнежева, Котор Вароша, Лакташа, Приједора, Сребренице и Теслића и по једна из Власенице, Пала, Српца, Требиња и Шипова.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Приједора.

Share With: