У току радови на проширењу водоводне мреже на подручју Градишке

У Мјесној заједници Берек данас су завршени радови на изградњи водоводне мреже. Изградњу примарне водоводне мреже у дужини од 5,1 километра суфинансирало је предузеће „ Аутопутеви Републике Српске“. Директор Водовода Сандро Зеничанин навео је да је током године изграђен главни вод у овом насељу, а упоредо с тим рађен је и водовод за дио Лужана.

Од почетка године предузеће Водовод, сопственим средствима изградило је више од 18 километара водоводне мреже у Береку, Лужанима, дијелу Орахове, Гашници, Ровинама и Машићима. До краја године планирана је изградња водовода у једном дијелу Ровина и Грбаваца.

Поред активности изградње водоводне мреже Комунално предузеће Водовод Градишка радило је и на санацији постојеће инфраструктуре, а у плану је и замјена цјевовода у насељу Кијевци и дијелу насеља Орахова.

У овом предузећу најављују и нови циклус капиталних инвестиција у развоју водоводне мреже, гдје ће у фокусу бити Лијевче поље. У току су припреме за нове пројекте којима ће, у четири фазе,  бити заокружена изградња цјелокупне водовне мреже на територирији на којој тренутно није изграђена. Водоводном мрежом тренутно је покривено 88 одсто територије града Градишка.

С.Видовић

Share With: