У току проширење вртића у Новој Тополи (ФОТО)

Радови на проширењу објекта вртића „Лептирић“ у Новој Тополи који су почели почетком марта трајаће шест мјесеци.  На располагању ће бити три нове просторије у којима ће бити смјештено 60 дјеце.

У новотополском вртићу тренутно је смјештено 116 дјеце. Из ове установе су истакли да се у протеклом периоду указала потреба за проширење капацитета вртића, с обзиром на велику заинтересованост родитеља.

Васпитач ЈПУ „Лепа Радић“ Градишка Милана Васић, каже да ће добити три нове собе, једна група ће прећи у нову собу, те да вртић има тренутно пет група али ће проширењем имати укупно седам.

У циљу смањења броја дјеце која се и неколико година налазе на листи чекања недавно је у Горњим Подградцима отворен вртић „Јежић“ у којем је уписано 13 дјеце.

„Отварањем овог вртића у Брестовчини смјештено је 130  дјеце, те смо простор у вртићу „Ципелићи“ гдје је била управа адаптирали и имамо једну радну собу те ту имамо три млађе групе и примљено је 24 дјеце“ рекла је координатор ЈПУ „Лепа Радић“ Градишка Драгана Граховац.

Тренутно је у објектима ЈПУ „Лепа Радић“ смјештено укупно 690, а на чекању је 420 дјеце.

Подсјећамо да је нови објекат вртића „Лептирић“ у Новој Тополи почео са радом почетком 2013. године са четири васпитне групе.

Н.М.

Share With: