У току пријаве за додјелу градских студентских стипендија

Конкурс за додјелу стипендија студентима из Буџета града Градишка за академску 2022/2023. годину отворен је до 11. јануара, а пријаве се подносе лично на шалтеру 12 у Градској управи или путем поште.

На конкурс се могу пријавити држављани БиХ и Републике Српске са пребивалиштем у Градишци који редовно студирају  на високошколским установа које се финансирају из буџета Републике Српске, БиХ или Србије, који не примају стипендију из других јавних извора стипендирања и нису старији од 26 година.

Право на градску стипендију имају студенти са просјеком оцјена 8 и вишим, студенти по основу социјалног статуса, студенти без једног или оба родитеља, цивилне жртве рата и студенти са инвалидитетом, дјеца погинулих бораца Војске Републике Српске и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије и студенти прве године студија који су носиоци Вукове дипломе.

Према ријечима начелника градског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Ивана Раденовића измјењен је дио Одлуке о стипендирању који се односи на стипендије додијељене по основу социјалног статуса. Раније су по овом основу стипендије могли добити студенти из породица које остварују мјесечни приход до 200 КМ по члану домаћинства, а сада је тај цензус подигнут на износ од 300 КМ.

Раденовић је навео да је Нацртом буџета града Градишка за 2023. годину за студенске стипендије предвиђен износ од 220.000 КМ, да је износ мјесечне стипендије 120 КМ и да се исплаћује десет мјесеци.

Он је додао да је Град Градишка у протеклој академској години стипендирао 119 студената, те да су стипендије редовно исплаћиване.

М.Малешевић

Share With: