У току прва фаза изградње кружне раскрснице „Јабука“ (ВИДЕО, ФОТО)

Већ петнаест дана интензивно се ради на изградњи кружне раскрснице „Јабука“ на улазу у граду. Савјетник градоначелника за грађевинарство и инфраструктуру града Градишка Бранислав Савић каже је то прва фаза, те да је посао сложен због врло фреквентне саобраћајнице.

Предвиђено је да се прва фаза заврши до краја године, али Савић сматра да ће због краја грађевинске сезоне овај посао бити  завршен почетком прољеће. Друга фаза је најкомплекснија, предвиђено је да се сруши надвожњак и да се саобраћај усмјери кроз насеље „сточна пијаца“.

Процјена је да би комплетна раскрсница требала бити завршена до краја сљедеће године.

Савић је истакао да је у склопу кружног тока „Јубука“ предвиђена  и бициклистичка стаза у дужини од око 2 километра. Инвеститор је  јавно предузеће “Путеви Републике Српске”, а извођач радова је „Нискоградња“ Лакташи.

„У склопу рехабилитације путног правца Градишка- Клашнице постоји још објеката који су ушли у тендерску процедуру  међу којима су предвиђене кружне раскрснице у центру Нове Тополе и код Агроиндустријске зоне“ додао је Савић.

Он је напоменуо да што се тиче рехабилитације прва дионица  је од савског моста до Нове Тополе, затим од Тополе до моста у Клашницама и трећа је Клашнице 1 и 2 од моста до одвајања према Трну. Радови су на рехабилитацији кренули из правца Клашница и тренутно се изводе из правца Лакташа према Маховљанима.

Савић је рекао да је на градском подручју планиране изградње и других кружних раскрсница за које су урађене пројектне документације.

Н.Миљковић

Share With: