У току  „Недјеља борбе против туберкулозе“ (ВИДЕО)

Градска организација Црвеног крста Градишка, поводом „Недјеље борбе против туберкулозе“, која се обиљежава од 14. до 21. септембра, реализује бројне активности.

Секретар ГО Црвеног крста Градишка Борко Девић рекао је да су обиљежавање започели акцијом добровољног даривања крви у којој су учествовали чланови Актива ДДК Градске управе Градишка, том приликом прикупљено је 12 доза драгоцјене течности.

„Истог дана смо посјетили Одјел пулмологије у Болници Градишка, гдје смо уручили хигијенско- дезинфекциона средства, док су чланови Клуба младих дијелили грађанима едукативно- пропагандни материјал“, нагласио је Девић и истакао да су јуче обиљежили и Дан несталих и погинулих бораца и цивила Републике Српске.

Девић је напоменуо да ће у наставку обиљежавања ове недјеље од данас до понедјељка, 19. септембра обићи социјално- угрожене породице и том приликом уручити прехрамбено- хигијнске пакете.

Представници Црвеног крста Градишка обиће ће 20. и 21. септембра основне школе у Градишци гдје ће ученицима одржати предавање о туберкулози.

Недјеља борбе против туберкулозе обиљежава се сваке године крајем септембра мјесеца са циљем указивања на превенцију ове болести, њено рано откривање и благовремено лијечење.

Д. Јанковић

Share With: