У плану модернизација јавне расвјете на подручју Градишке

У свих 56 мјесних заједница на подручју Градишке у плану је обнова и реконструкција јавне расвјете која подразумијева прелазак на ЛЕД расвјету и изградњу СМАРТ платформе, а у току су преговори са Међународним центром за развој и сарадњу Владе Словеније за обезбјеђење грантовских средстава, изјавио је градоначелник Градишке Зоран Аџић након данашње сједнице Скупштине града Градишка.

Уштедом од преласка на ЛЕД расвјету и поменутим грантовским средствима Градишка  би избјегла задуживање и могла би приступити реконструкцији али и проширењу јавне расвјете у руралном и градском подручју.

Реконструкција јавне расвјете један је од циљева данас усвојеног Програма рада градоначелника и Градске управе за 2022.годину.

Поменутим Програмом предвиђено је инфраструктурно улагање на цијелом подручју Градишке, с акцентом на реконструкцији и модернизацијуи градских улица, раскрсница,  паркинг простора и модернизацији локалних и некатегорисаних путева, рехабилитацији постојеће и изградњи нове канализационе мреже и развоју водоводног система.

Један такав пројекат, вриједности 30 милиона КМ је у току, а последњих година у Градишци је кроз разне инвестиције уложено више од 100 милиона марака, изграђено је и реконструисано 120 километара руралних путева, изграђено више градских улица, паркинга, паркова и тргова.

Локална власт посебну пажњу усмјерава на дјецу и омладину, значајна средства су уложена у завршетак изградње Арене Градишка и завршетак вртића, док је у унапређење наставног процеса и опремање Техничке школе уложено око милион КМ.

Иначе одборници опозиције имали су супротно мишљење тврдећи  да су улагања у инфраструктурни развој града недовољна.

С.Видовић

Share With: