У току кампања „Бирам боровницу – домаћу и свјежу“ (ВИДЕО)

У току је сезона бербе боровнице за 2022. годину као и кампања „Бирам боровницу – домаћу и свјежу“ у оквиру које ће широј јавности бити представљена породична газдинства која се баве узгојем боровнице, а потрошачи бити упознати са једном од најљековитих воћних врста.

Менаџер пољопривредног кластера „Градишка-Лакташи-Србац“ Бојан Ћикић, гостујући у програму РТВГ –а рекао је да кластер већ другу годину проводи поменуту промотивну кампању.

Према његовим ријечима план је да се организују сусрети произвођача и штандовска продаја боровнице  у Бањалуци, Лакташима, Српцу и Градишци, као и директна промоција и повезивање путем друштвених мрежа и одржавање радионица за дјецу.

Пољопривредни кластер „Градишка – Лакташи-Србац“ већ двије године интензивно ради на развоју ланца вриједности плантажне боровнице и тренутно окупља око 20 произвођача из Српца, Градишке, Челинца, Новог Града, Бањалуке и Петрова.

Милана Кочић из „Газдинства Кочић“Романовци рекла је да узгој боровнице није једноставан и да постоје услови које је потребно испоштовати како би били конкурентни на тржишту и како би обезбиједили добар пласман. Она је нагласила да је боровница доброг квалитета иако је ове године берба почела раније, а заинтересованост купаца је велика.

С.Видовић

Share With: