У току изградња Улице Богдана Глигића

У Улици Богдана Глигића код зграда за социјално становање на Сењаку у току је завршетак изградње оборинске канализације, ивичњака и тампонирања, а чим временски услови дозволе биће обављено асфалтирање и постављена саобраћајна сигнализација.

 

Начелник Одјељења за стамбене и комуналне послове града Градишка Ведран Кнежевић рекао је да је у поменутој улици, чија је дужина 230 метара, предвиђена изградња у пуном профилу, са пјешачким тротоаром и зеленим површинама.

Вриједност радова је 243 500 КМ, а уз Град Градишка на реализацији пројекта учествује и Министарство за људска права и избјеглице БиХ, са 45 000КМ. Кнежевић је рекао да су радови почели у децембру прошле године, а рок за завршетак је јуни ове године.

Говорећи о другим активностима одјељења за стамбене и комуналне послове, Кнежевић је рекао да је у току припрема тендерске документације по Плану утрошка средстава од концесионих накнада, којим је предвиђена изградња Јерусалимске улице у дужини од 270 метара те модернизација блоковског паркиралишта у центру града.

Он је рекао да ће почетком грађевиснке сезоне почети радови на асфалтирању некатегорисаних путева на подручју града Градишка, а по Плану утрошка средстава остварених од накнада по основу коришћења шуме и шумског земљишта чиме је планирана  изградња око 8,5 километара у девет мјесних заједница на подручју Градишке.

С.Видовић

Share With: