У току изградња водоводне мреже у насељима Лужани и Берек

Комунално предузеће „Водовод“ Градишка наставља са пословима проширења водоводне мреже. У току су радови на изградњи водоводне мреже у насељима Берек и Лужани.

Због потребе напајања водом наплатних кућица на излазу у Новој Тополи и одмаралишта у Лужанима, у току су радови на изградњи преко 5 километара водоводне мреже у насељу Берек и близу 3 километра у насељу Лужани. Када се заврше радови мјештани ових насеља, уколико буду имали техничке могућности, моћиће се прикључити на водоводну мрежу и тиме ће добити питку воду коју су дуго чекали.

Мјештанин Берека Небојша Аџић,  каже да ће се сигурно прикључити и то је нешто што су дуго чекали.

Предсједник Савјета МЗ Берек Недељко Стијаковић, рекао је да горњи дио села нема ни воде за пиће, те ће свакако ово много значити и побољшати услове живота на селу.

Радове на овом пројекту изводи КП „Водовод“,а финасирају Аутопутеви Републике Српске.

„Вриједност инвестиције је 406 000 КМ, радови теку планираном динамиком. У склопу инвестције искористићемо да насеља која гравитирају уз главну цесту обезбиједимо са питком водом и настојаћемо да створимо себи предуслове за ширење мреже по дубини насеља која се налазе на овом подручју “ каже директор КП „Водовод“ Градишка Сандро Зеничанин.

Уколко их вријеме послужи радници градишког предузећа „Водовод“ све радове на овом пројекту планирају да заврше за мјесец дана.

Н. Миљковић

Share With: