У току вакцинација против хуманог папилома вируса

У Хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Градишка у току је вакцинација против хуманог папилома вируса. Из ове службе кажу да су задовољни бројем вакцинисане дјеце те да право на бесплатну вакцинацију имају дјеца оба пола, узраста 11-14 година, а наведено подразумијева да свако дијете, које започне вакцинацију до свог 15. рођендана, има право да бесплатно добије и наредну дозу, до комплетирања вакцинације.

Предности вакцине против хуманог папилома вируса препознали су бројни родитељи на подручју Градишке међу којима су Бранкица Бркић и Сања Кежић. Жеља им је и намјера да заштите дјецу од разних вируса, те да је вакцина добра као превенција.

Прије самог процеса вакцинисања дјеца буду прегледана, каже директор Дома здравља и начелник Хигијенско-епидемиолошке службе Слађана Тепавац. Она је подсјетила да се  вакцинација која у Градишци траје више од мјесец дана препоручује дјевојчицама и дјечацима од 11 до 14 година и за њих је бесплатна. Вакцинација за старије од 15 година износи 210 КМ. Тепавац је додала да ХПВ вакцина пружа заштиту против више типова ХПВ вируса.

Из Хигијенско-епидемиолошке службе су навели да сви заинтересовани за вакцинацију могу да се јаве на број телефона: 051 826 745.

Н.М.

Share With: