У „Талент кампу“ на Јахорини учествоваће 350 ученика из Српске

Министарство просвјете и културе Републике Српске у сарадњи са Републичким педагошким заводом и Иновационим центром Бањалука, а под покровитељством предсједника Српске Жељке Цвијановић, организоваће од 6. до 8. јуна на Јахорини „Талент камп 2022“, који ће окупити око 350 ученика – побједника школских и републичких такмичења из свих крајева Републике.

Министар просвјете и културе Српске Наталија Тривић рекла је да је циљ „Талент кампа 2022“ да промовише младе таленте Српске, те да ће допринијети и популаризацији учења и креирања амбијента у којем се учење и труд награђују и препознају од друштва.

„Основци и средњошколци имаће прилику да на `Талент кампу`, предвођени еминентним стручњацима из Републике Српске и Србије, стекну нова искуства и знања кроз едукације и упознавање предавача који ће им кроз примјер сопственог успјеха дати још већу мотивацију да наставе са развојем својих талената и постизањем одличних резултата“, навела је Тривићева, саопштено је из ресорног министарства.

Тривићева је напоменула да Министарство просвјете и културе препознаје, његује и награђује талентовану дјецу, која представљају велики потенцијал за бољу будућност Српске, што је у директној вези са спровођењем циљева из Стратегије развоја предшколског, основног и средњег васпитања и образовања Републике Српске за период 2022-2030. године.

Пројекат „Талент камп 2022“ обухвата ученике од трећег до деветог разреда и средњошколце који су побједници такмичења која се одржавају током цијеле школске године у складу са наставним планом Министарства просвјете и културе Српске.

Богат едукативно-забавни програм обухвата занимљива предавања и радионице из различитих области: књижевности, умјетности, информационо-комуникационих технологија, спорта, природних наука, као и такмичења, а за све учеснике кампа планирана је додјела диплома /медаља/.

Свечано отварање првог „Талент кампа“ планирано је за понедјељак, 6. јун, у 18.00 часова у хотелу „Термаг“, а изјаве за медије планиране су за 17.45 часова.

Медијским екипама биће обезбијеђен прес-центар у хотелу „Термаг“ за континуирано извјештавање са „Талент кампа“.

СРНА

Share With: