„У сусрет Светом Николи“ (ФОТО)

Народна библиотека Градишка и ове године је у оквиру Зимског града у Културном центру организовала манфестацију „У сусрет Светом Николи“. Учесници су била дјеца предшклског узрaста из градшких вртића.

Представници библиотеке приредили су забавно- едукативни програм. Они су малишанима причали и читали легенду о Светом Николи, а организован је и интерактивни рад са дјецом.

Посебно занимљиво је било када се на манифестацији појавио и Свети Никола, који се дружио са дјецом и дијелио им поклоне.

Организовањем оваквих догађаја циљ нам је да са дјецом нашег града обиљежимо овај значајан празник Светог Николу, кажу у Народној библиотеци.

Директор Народне библиотеке Градишка Сњежана Миљковић каже да су приредили представу која је била дјеци занимљива, са жељом да обиљеже овај празник. Такође ћемо дјеци додјелити чланске карте и ми њима на овакав начин приближавамо рад библиотеке  и тако долазимо до малих читаоца који ће надамо се то остати цијели живот“ истакла је Миљковићева.

Народна библиотека ће и даље бити дио активности које се организују у оквиру манифестације „Зимски град“. Сљедеће седмице у сриједу 21. децембра биће организована промоција романа младог завичајног писца Владе Шушњара из Нове Тополе , а у суботу 24. децембра биће промоција двије књиге аутора Ненада Андрића под називом „Сусрети са светогорским старцима“ и „Пешке кроз Свету гору“.

Н.Миљковић

Share With: