У суботу, 31. децембра, топло са сунчаним периодима

Посљедњег дана ове године, у суботу, 31. децембра, преовладаваће топло вријеме са сунчаним периодима уз промјенљиву облачност, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода који указују да је посљедњих десет година за Нову годину било углавном топло.

Према прогнози метеоролога, у суботу ће на бити умјерено облачно на западу и југу, а у осталим предјелима претежно ведро.

Јутарња температура ваздуха биће од два до до шест, на југу до девет, у вишим предјелима од нуле, а максимална дневна од девет до 14, на југу и сјеверу до 17, у вишим предјелима од седам степени Целзијусових.

Према подацима Хидрометеорлолошког завода, најтоплији 31. децембар у већини предјела био је прошле године, затим 2017. и 2013. године, а топло је било и 2020. године.

У посљедњих десет година је у већини предјела највиша температура 31. децембра измјерена прошле, 2021. године, када је у многим предјелима прелазила изнад 15 степени, а у Бањалуци је измјерено 19,2 степени и у Требињу 20,2 степени Целзијусових.

Најхладније било је 2014. године, када се минимална температура ваздуха спуштала испод минус 15, а максимална температура у већини предјела није прешла минус пет степени Целзијусових у већини предјела.

Најнижа температура је била у Хан Пијеску и износила је минус 15,4 степена. Једино је на југу било мало топлије.

РТРС

Share With: