У суботу Петровдански сабор фолклора у Брезик Ламинцима

16.Петровдански сабор фолклора биће одржан у суботу, 9. јула са почетком од 20 часова испред старе школе у Брезик Ламинцима у организацији КУД „Дукати“ и Мјесне заједнице Брезик Ламинци.

Члан управног одбора КУД-а “Дукати“ Милица Тркуља рекла је да сабор због пандемије вируса корона није одржан протекле двије године и да очекују велики број посјетилаца и учесника.

„Публици ће се представити КУД-ови из Аранђеловца, Прњавора, Бањалуке, Залужана, Паприковца, Рибника, Кнежева, Брезичана, Гламоча, Дубрава, Рогоља и домаћин, КУД Дукати“, рекла је Тркуља и додала да ће прије манифестације бити одржан и гастрофест, у организацији Актива жена „Бреза“ на којем ће учесници представити традиционална јела и рукотворине.

Она је додала да КУД “Дукати“ броји 30 чланова, углавном дјеце и да у наредном периоду планирају окупити ветеранску секцију. Очекује их наступ у Бугарској од 4. до 9. августа.

Предсједник Савјета МЗ Брезик Ламинци Драган Тодоровић истакао је да Сабор фолклора много значи у промоцији овог мјеста, јер поред учесника сабору присуствује доста посјетилаца из свих крајева Републике Српске.

„Циљ нам је да представимо нашу културу, традицију, обичаје и да понешто научимо од наших гостију“, закључио је Тодоровић.

Подршку у организацији манифестације пружили су Градска управа Градишка, Градска чистоћа и други.

Д. Јанковић

Share With: