У Српској 53 новa случајa заразе вирусом корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске и Универзитетском клиничком центру Републике Српске извршено је тестирање 627 лабораторијска узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код још 53 особe у Републици Српској.

Према мјесту пребивалишта, 26 особа је из Бањалуке, 10 из Добоја, по три особе су из Лакташа и Дервенте, по двије особе су из Челинца, Оштре Луке и Градишке и по једна особа је из Новог Града, Српца, Кнежева, Прњавора и Теслића.

Ријеч је о 20 особа мушког и 33 женског пола. Деветанест жена је средње животне доби, четири млађе, а десет жена је старије животне доби. Пет особа мушког пола су млађе животне доби, шест средње и девет мушкараца је старије животне доби.

Укупно 13 особа је хоспитализовано, док ће остали бити у изолацији у складу са дефинисаним процедурама. Укупно 23 особе нису навеле епидемиолошку везу са позитивним случајем, док је код осталих лица лијеч о контакту са позитивним лицем.

Вирус корона потврђен је код четири медицинске сестре и једног доктора медицине у Универзитетском клиничком центру Републике Српске. Тестиранa су и још 73 радника Универзитетског клиничког центра Републике Српске и ови налази су негативни. У оквиру активног надзора у протекла 24 часа тестирано је и још 59 здравствених радника чији налази су негативни.

Такође, тестирано је укупно 19 особа које бораве и раде у домовима за старија лица, а нови вирус корона потврђен је код три запосленика једног дома за старија лица у Дервенти и код једне кориснице дома за старија лица у Бањалуци.

Тестиранa су и 22 републичка инспектора чији су налази негативни. Тестирано је укупно 69 особа из локалних карантина или објеката за изолацију и ти налази су такође негативни.

 До сада је у Републици Српској потврђено је 820 случајева вируса корона, од посљедица COVID 19 преминуле су 34 особе, а опоравило се 381 особа.

Share With: