У Српској 44 нова случаја вируса корона, петоро из Градишке

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске и Болници „Свети Врачеви“ у Бијељини извршено је тестирање 563 лабораторијска узорка, а вирус корона потврђен је код 44 особе у Републици Српској.

Ради се о 26 мушких и 18 женских особа, од којих је осам млађе, 33 средње и три особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 10 особе је из Добоја, по пет из Прњавора и Градишке, по три из Бањалуке, Бијељине, Источне Илиџе, Пала и Теслића, двије из Шамца и по једна из Зворника, Кнежева, Козарске Дубице, Котор Вароша, Лакташа, Модриче и Сокоца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство вируса корона.

До сада је у Републици Српској потврђено 6.186 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 212 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

Из Института за јавно здравство напоменули су да је у јучерашњи извјештај уврштен и држављанин Црне Горе који је тестирана у Републици Српској, али да да је уклоњена са листе позитивних случајева, те да је извршена корекција свих података.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравила укупно 3.661 особa, тестирано је укупно 57.807 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Срској је 270, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 60, а у oпштим болницама 210.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3.665 особa, а надзор је завршен код 46.748 особа.

 

Share With: