У Српској 35 нових случајева, вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске и Универзитетском клиничком центру Републике Српске извршено је тестирање 419 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код још 35 особа у Републици Српској.

Према мјесту пребивалишта, 22 особе су из Бањалуке, четири из Градишке, по двије особе су из Лакташа, Козарске Дубице и Добоја и по једна особа из Дервенте, Котор Вароши и Кнежева.

Ријеч је о 16 жена и 19 мушкараца. Седам жена су средње животне доби, три су млађе и шест жена је старије животне доби. Четири мушкарца су млађе животне доби, десет средње и пет мушкарца су старије животне доби.

Једанаест особа је хоспитализовано, док ће остали бити изоловани у складу са процедуром. Двадесет особа није могло да наведе контакт са позитивном особом, док су остале особе имале контакт са раније потврђеним случајевима.

Међу потврђеним случајевима је и пет здравствених радника (један доктор медицине и двије медицинске сестре у Универзитетском клиничком центру Републике Српске и двије медицинске сестре у Болници у Добоју).

У оквиру активног надзора у протекла 24 часа тестирано је и још 70 здравствених радника из Бањалуке, Добоја и Градишке као и 36 особа које раде или бораве у домовима за старија лица и сви резултати теста су негативни.

Тестирано је и 19 радника у маркетима из Бањалуке, Челинца, Градишке и Теслића чији су налази негативни. Тестирано је укупно 60 особа из локалних карантина или објеката за изолацију и ти налази су такође негативни.

До сада је у Републици Српској потврђено је 706 случајева вируса корона, од посљедица COVID 19 преминулo je 26 особa, а опоравило се 357 особа.

Share With: