У Српској 229 новообољелих, 15 преминулих

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа извршено је тестирање 724 лабораторијска узорка, а нови вирус корона потврђен је код 229 особа.

Ради се о 101 мушкој и 128 женских особа, од којих је 29 млађе, 127 средње и 73 особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 35 особа је из Бијељине, 26 из Бањалуке, 15 из Добоја, 13 из Теслића, 11 из Приједора, десет из Лакташа, девет из Угљевика, по осам из Дервенте, Зворника и Шамца, по седам из Требиња, Градишке, Прњавора и Фоче, шест из Невесиња, по пет особа је из Билеће, Мркоњић Града, Новог Града и Шипова, четири из Челинца, по три из Источног Новог Сарајева, Чајнича и Шековића, по двије из Брода, Власенице, Кнежева, Лопара и Модриче и по једна особа је из Братунца, Вишеграда, Котор Вароша, Љубиња, Пала, Рудог, Српца и Станара.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 15 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона.

Ради се о особама средње, старије и једној особи млађе животне доби од којих су четири особе из Бања Луке, по двије особе из Билеће и Прњавора и по једна особа из Петровца, Требиња, Брода, Српца, Приједора, Новог Града и Петрова.

РТРС

Share With: