У Српској 22 нова случаја заразе корона вирусом

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске извршено је тестирање 638 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код још 22 особе у Републици Српској.

Ријеч је о 14 особа мушког и осам женског пола. Један мушкарац је млађе животне доби, четири мушкарца су средње и девет мушкараца је старије животне доби. Четири жене су средње животне доби и четири су старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, осам особа је из Бањалуке, двије особе су из Добоја, и по једна особа из Градишке, Козарске Дубице, Крупе на Уни, Лакташа, Источног Сарајева, Шипова, Дервенте, Кнежева, Фоче, Калиновика, Шамца и Невесиња.

Код седам особа је утврђено да се ради о блиском контакту са лицима код којих је раније потврђено присуство новог вируса корона, док код осталих није могла да се наведе јасна епидемилошка веза са позитивним случајем.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.604 особе, а надзор је завршен код 24.750 особа.

До сада је у Републици Српској потврђено 842 случаја вируса корона, од посљедица COVID 19 преминуле су 35 особе, а опоравила се 381 особа.

Share With: