У Српској 150 случајева вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњих 48 часова  извршено је тестирање 708 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 150 особа.

Ради се о 94 мушке и 56 женских особа, од којих је 18 млађе, 82 средње и 50 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 68 особа је из Бањалуке, по седам из Бијељине, Градишке, Добоја, Лакташа и Прњавора, по пет из Вишеграда, Зворника и Козарске Дубице, по четири из Мркоњић Града и Рибника, по три из Власенице и Приједора, по двије из Кнежева, Костајнице, Котор Вароша и Новог Града и по једна из Брода, Гацка, Дервенте, Доњег Жабара, Источног Новог Сарајева, Калиновика, Угњевика, Челинца, Шековића и Шипова.

У посљедња 48 часовa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 22 смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о 12 мушкараца и 10 жена, средње и старије животне доби од којих је и једна млађа женска особа (30 година). Седам особа из Бањалуке, двије из Прњавора и по једна особа из Бијељине, Челинца, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Лакташа, Лопара, Приједора, Рогатице, Шамца, Шипова, Власенице, Теслића и Зворника.

Share With: