У Српској 142 новозаражене особе, преминуло шест

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 519 лабораторијског узорка, а вирус корона потврђен је код 142 особе.

Ради се о 62 мушкарца и 80 жена, од којих су 31 млађе, 78 средње и 33 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 59 особе су из Бањалуке, 17 из Бијељине, осам из Невесиња, седам из Добоја, шест из Лакташа, пет из Козарске Дубице, по четири из Градишке и Зворника, по три из Дервенте, Приједора, Прњавора и Угљевика, по двије из Источног Новог Сарајева, Кнежева, Пала, Требиња и Шипова и по једна из Билеће, Братунца, Котор Вароша, Петровца, Петрова, Рудог, Теслића, Фоче, Челинца и Шековића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је шест смртних случајева. Ради се о четири мушкараца и жена, старије животне доби од којих су три особе из Добоја и по једна из Бијељине, Источног Новог Сарајева и Сокоца.

Share With: