У Српској још 89 обољелих од вируса корона, седам из Градишке

У Републици Српској је у посљедња 24 сата присуство вируса корона утврђено код још 89 особа, а једна особа је преминула, саопштено је из Института за јавно здравство Републике Српске.

Како су додали из Института, пријављена им је смрт мушкарца из Фоче који је био заражен вирусом корона.

Када је ријеч о новообољелима, ради се о 48 мушких и 41 женској особи, од којих је 14 млађе, 56 средње и 19 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 14 особа је из Бањалуке, осам из Зворника, по седам из Градишке, Источне Илиџе и Пала, по шест из Добоја и Приједора, по четири из Теслића и Источног Новог Сарајева, по три из Лакташа, Фоче, Оштре Луке и Бијељине, двије из Шековића и по једна из Дервенте, Шамца, Братунца, Козарске Дубице, Кнежева, Сребренице, Вишеграда, Осмака, Петрова, Челница, Рибника и Котор Вароша.

До сада је у Републици Српској потврђено 7.257 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 245 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 4.254 особа, тестиране су укупно 63.909 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 234, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 61, а у општим болницама 173.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.181 особа, а надзор је завршен код 54.375 особе.

Share With: