У Српској још 290 новозаражених, oсам преминулих

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи те у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 654 лабораторијска узорка, а вирус корона потврђен је код 290 особа.

Ради се о 127 мушкараца и 163 жене, од којих је 75 млађе, 161 средње и 54 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 88 Бањалуке, 28 из Невесиња, 21 из Бијељине, 19 из Требиња, 15 из Прњавора, 11 из Теслића, 10 из Рибника, по девет из Добоја и Козарске Дубице, по осам из Билеће, Источног Новог Сарајева и Лакташа, седам из Рудог, по шест из Дервенте, Приједора и Челинца, по четири из Модриче и Петрова, по три из Брода и Вишеграда, по двије из Мркоњић Града, Шамца и Шековића, по једна из Братунца, Градишке, Кнежева, Котор Вароша, Лопара, Милића, Пала, Сокоца, Српца, Сребренице и Угљевика.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је осам смртних случајева. Ради се о четири мушкарца и четири жене, средње и старије животне доби из Лакташа (2), Требиња, Бијељине, Бањалуке, Теслића, Шамца и Новог Града.

 РТРС

Share With: