У Сави пронађене четири мине

Припадници Цивилне заштите града Градишка и деминерски А тим републичке Управе цивилне заштите данас су безбједно  уклонили мину коју се налазила на кесону моста на ријеци Сави у  Градишци.

Начелник градске Цивилне заштите, Слободан Кнежевић рекао је да је у питању ПРОМ-1,  против-пјешадиска одскочна распрскавајућа мина која  покрива 100 метара квадратних и 100 одсто је смртоносна, а забрањена је за употребу још од 70-их година прошлог вијека.

„Мина је била нестабилна и лако је могло доћи до лошег исхода, обзиром да је много купача који пливају од острава до кесона, а има и рибара који ту пецају“, рекао је Кнежевић.

На подручју градске зоне, од моста на ријеци Сави до Спомен парка у Бок Јанковцу припадници Цивилне заштите  у протеклом периоду успјешно су уклонили три минско-експлозивне направе. Разлог појављивања мина је веома низак водостај Саве.

Из градске Цивилне заштите аплеују на грађане да буду опрезни. Уколико примјете мину да се јаве Цивилној заштити као и да уколико имају минско-експлозивна средства да их анонимно предају у Цивилну заштиту умијесто да их бацају у смеће и природу.

Г.Влаинић

Share With: