У путничком аутомобилу пронађена муниција

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка лишили су јуче слободе особу из  Градишке инцијала Г.Л. због постојања основа сумње да је починио кривично дјело ,,Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

Ова особа се у 40 минута послије поноћи управљајући путничким аутомобилом марке ,,Audi“ није зауставила на знак ,,Стоп“ полицијског службеника и наставила са кретањем. Особа Г.Л. је заустављена у мјесту Бистрица, град Градишка, те извршеним алкотестирањем утврђено је присуство алкохола у организму, након чега је лишен слободе.

На основу наредбе Основног суда Градишка извршен је претрес куће, пратећих објеката и возила које користи наведено лице којом приликом је у возилу пронађена и одузета већа количина муниције чије држање грађанима није дозвољено, као и други предмети који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

О свему горе наведеном обавјештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који је наложио да се против лица Г.Л. поднесе извјештај о почињеном кривичном дјелу „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“, а због почињених прекршаја из области Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ уручи прекршајни налог.

Share With: