У продаји улазнице за хуманитарни концерт за Удружење „Дуга“ (ВИДЕО)

Како би помогли раду Удружењу родитеља дјеце са аутизмом „Дуга“ Градишка, културно-умјетничко друштво „Мирково коло“ Врбашка, организује хуманитарни концерт. Концерт ће бити одржан у уторак 29. новембра у 20 часова у Културном центру. Улазнице које коштају 3 КМ већ су у продаји рекла је гостујући у Јутарњем програму Радио-телевизије Градишка члан управног одбора КУД-а Данијела Рауш. Она је истакла да ће се представити са четири кореографије које ће изводити млађа група, а извођачки ансамбл и пјевачка женска група. Каже да су и раније организовали сличне хуманитарне концерте који су били веома успјешни. На концерту ће поред домаћина и гостију наступити дјеца из Удружења „Дуга“.

Предсједник Удружења „Дуга“ Саша Касагић каже да ово није први пут да имају наступе, те ће се представити раније припремљеним тачкама. „Циљ свега је социјализација дјеце у сваком погледу. Кроз низ активности направили смо велики корак, те смо препознатљиви у нашем граду, али и другим срединама. Што се тиче напредовања дјеце зависи од појединца, али треба са њима радити и биће видљивих резултата“ рекао је Касагић. Он је напоменуо да имају одличну сарадњу са Градском управом и другим организацијама као што је Центар за социјални рад, а сви који желе и требају могу се обратити Удружењу „Дуга“ путем имејла, фејсбук странице или путем телефона 060/360-5045. Удружење тренутно има 43 члана.

На хуманитарном концерту ће поред домаћина наступити дјеца из Удружења Дуга и КУД „Козара“ Горњи Подградци, „Петар Кочић“ Нова Топола, „Уна“ Козарска Дубица, „Лијевче“ Разбој, „Коловит“ Градишка,  и „Дукати“ Брезик Ламинци.

Н.Миљковић

Share With: