У програм припреме пред полазак у школу планиран упис 100 дјеце

У Јавној предшколској установи “Лепа Радић” Градишка почело је пријављивање дјеце за “Програм у години пред полазак у школу” који ће у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске бити реализован наредне године.

У предшколски Програм се укључују дјеца која по Закону о предшколском васпитању и образовању у наредној школској години стичу услове за полазак у први разред основне школе, а која нису полазници цјеловитог развојног програма предшколског васпитања и образовања.

Драгана Граховац координатор за васпитно-образовни рад ЈПУ „Лепа Радић“ навела је да је конкурс отворен до краја новембра ове године и да ће бити организован у сва четири овјекта ове установе.План је да буде уписано око 100 дјеце која ће овај програм похађати од 1.марта до 31.маја наредне године.

Граховац је истакла да је програм веома важан за дјецу, за развој говора, комуникације и писмености , фиричког и емоцоналног развоја.

Родитељи заинтересовани за овај програм могу пријавити дјецу у свим објектима ЈПУ “Лепа Радић“ сваким радним даном од 7 до 15 часова до краја новембра.

С.Видовић

Share With: