У понедјељак обиљежавање завршетка радова на смањењу поплавног ризика у Градишци

У Агро-индустријској зони Нова Топола у понедјељак 21. октобра у 11 часова и 30 минута биће обиљежен завршетак радова на смањењу поплавног ризика у Градишци.

Радови су реализовани у оквиру UNDP пројекта „Смањење поплавног ризика у сливу ријеке Врбас“ финансираног од стране Глобалног фонда за околиш (GEF), а који се проводи у сарадњи са Министарством просторног уређења, грађевинарства и екологије Републике Српске, општинама у сливу Врбаса и другим партнерима. Град Градишка иUNDP су издвојили преко 1.2 милиона КМ за смањење поплавног ризика, од чега је Град осигурао 40 одсто средстава.

Локацију код кружног тока у Агрозони ће обићи градоначелник Градишке Зоран Аџић, министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић и резидентна представница УНДП у БиХ Стелиана Недера.

У склопу овог пројекта осим радова у Градишци реализовано је још 20 мјера смањења ризика од поплава у 10 општина слива ријеке Врбас.

Пројект „Интегрисање климатских промјена у смањење ризика од поплава у сливу Врбаса“ има за циљ да пружи подршку властима у БиХ на свим нивоима да се прилагоде ризицима од поплава кроз примјену нових технологија које ће омогућити економске активности отпорније на климатске промјене. Пројект имплементира UNDP, а финансира Глобални фонд за околиш (GEF), у сарадњи са Министарством спољне трговине и економских односа БиХ, Министарством за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, ентитетским министарствима надлежним за управљање водама и цивилним заштитама и 14 општина у сливу ријеке Врбас.

 

Share With: