У петак у Бањалуци манифестација посвећена пчелама (ВИДЕО)

Поводом Свјетског дана пчела у Бањалуци ће у петак, 20. маја бити одржан значајна манифестација с циљем да се промовише пчела као важан фактор у производњи хране. Почетак скупа заказан је за 13 часова на Пољопривредном факултету Универзитета у Бањалуци. Осим промоције значаја пчела предвиђена је дегустација пчелињих производа, показна вјежба на огледном пчелињаку Пољопривредног факултета и теоретско предавање.

Професор Горан Мирјанић, пчелар и начелник Одјељења за пољопривреду и рурални развој Градске управе Градишка рекао је да су представници Пољопривредног факултета у сарадњи са Удружењем Словенаца у протеклом периоду планирали да обиљеже тај датум, али је то одгођено због пандемије вируса корона.

Он је навео да на скупу очекују учешће амбасадора Словеније у БиХ, министра ресорног министарства, руководство Универзитета и друге значајне учеснике.

„Том манифестацијом ми ћемо дати велики допринос да на државном нивоу обиљежимо Свјетски дан пчеле и да промовишемо важност присуства и одржавања пчелињег фонда“, навео је Мирјанић.

Пчелари ове године очекују добру пчеларску сезону.

С.Суботић Цумбо

Share With: