У петак захлађење са кишом

У Републици Српској ће наредних дана бити претежно сунчано и топло вријеме, док се јаче захлађење са кишом и падом температуре за 10 до 15 степени очекује у петак, 8. јула, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ујутру ће на сјеверу и западу бити сунчаних периода уз постепено наоблачење које ће до средине дана донијети повремену слабу кишу. На сјеверу и западу биће мало нижа и пријатнија температура у односу на претходне дане уз постепено наоблачење које доноси кишу и пљускове са грмљавином.

На југу и истоку биће веома топло и сунчано у првом дијелу дана, а послије подне и увече у већини пређела биће нестабилно са пљусковима и грмљавином, а понегдје ће бити и локалних непогода уз јаче пљускове и појаву града.

Минимална температура ваздуха биће од 18 до 24, а максимална од 28 до 38 степени Целзијусових.

У сриједу, 6. јула, биће претежно сунчано и топло вријеме, али без великих врућина као претходних дана. Минимална температура ваздуха од 13 до 19, а максимална од 28 до 35 степени Целзијусових.

У четвртак, 7. јула, биће претежно сунчано и топло вријеме у првом дијелу дана. Поподне ће на сјеверу и западу доћи до постепеног наоблачења које ће до вечери донијети слабу кишу. Током ноћи на петак киша ће се постепено ширити ка југу и истоку.

Минимална температура ваздуха од 14 до 20, а максимална од 27 до 34 степена Целзијусова.

У петак, 8. јула, доћи ће до јачег захлађење уз облачно вријеме са кишом. Температура ће бити 10 до 15 степени нижа у односу на претходни период.

Киша ће у првом дијелу дана бити јача на западу, а поподне умјерена до јача и захватиће већину предјела.

Минимална температура ваздуха од 15 до 20, а максимална од 19 до 24 степена Целзијусова.

Share With: