У Новој Тополи сутра почиње кампања „Освјетлај образ домаћине“

У Новој Тополи код Градишке сутра ће почети републичка превентивна кампања „Освјетлај образ домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом“, која ће у Републици Српској трајати до краја мјесеца са циљем већег поштовање прописа и повећаног опреза возача пољопривредних машина.

Почетку превентивне кампање присуствоваће помоћник министра за друмски саобраћај Драган Станимировић, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Српске.

За ратаре из Лијевче поља сутра ће бити одржано предавање о безбједном управљању трактором, те превозу лица и терета на трактору и приколици, са почетком у 10.00 часова.

Послије предавања, возачима трактора ће бити подијељена жута ротациона свјетла, свјетлоодбојни прслуци и ретрорефлективне траке за тракторске приколице.

„Реализацијом активности `Освјетлај образ домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом` очекује се веће поштовање прописа и повећан опрез возача трактора и осталих пољопривредних машина, како у раду на њиви и у шуми, тако и на јавном путу, већи степен техничке исправности, веће кориштење ротационог свјетла приликом кретања на јавном путу, што представља и законску обавезу ове категорије возила“, наведено је у саопштењу.

Превентивну кампању на подручју више општина Републике Српске заједнички спроводе Министарство саобраћаја и веза Српске, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез са 48 ауто-мото друштава и локалне заједнице.

Share With: