У наставку акције „Сториџ“ поднесен извјештај против 34 лица

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске, у оквиру акције кодног назива „Сториџ“, Тужилаштву БиХ доставили су два извјештаја о откривању извршилаца кривичних дјела против 34 лица због постојања основа сумње да су починили кривична дјела организовани криминал, у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама.

Извјештај је поднесен и у вези са неовлаштеним прометом оружја и војном опремом, те производима двојне намјене.

– Такође, извјештај је поднесен и у вези са кривичним дјелима кријумчарење људи, паљевина, изазивање опште опасности и осигураничка превара – истиче се у саопштењу МУП-а.

Поред међународног кријумчарења наркотицима, људима и оружјем чланови криминалне групе сумњиче се да су у претходним договорима предузимали радње у циљу застрашивања полицијских службеника и других лица на различите начине, као што су оштећењем и уништењем личне имовине паљевином и активирањем минско-експолозивних средстава.

– Наиме, лица иницијала М.Л. и Д.Л. који се терете да су организатори криминалне групе, сумњиче се да су 13. децембра 2019. године заједно са М.Р. на подручју Градишке извршили кривична дјела изазивање опште опасности и паљевина – додаје се у саопштењу.

Сумња се да су дјела извршена на начин да су лица поставила и активирала експлозивну направу испред једног угоститељског објекта, који се налази у склопу градског стадиона, а исти је у власништву члана породице руководног радника Полицијске управе Градишка.

У исто вријеме су подметнули и пожар на пилани у Градишци, која се налази у власништву чланова породице полицијског службеника ПУ Градишка.

– Такође, лица М.Л. и Д.Л. се терете да су организовали извршење кривичног дјела изазивање опште опасности, које је почињено 01.септембра .2020. године, постављањем експлозивне направе испред куће једног лица у циљу његовог застрашивања – наводи се у саопштењу.

Извор:Срна

Share With: