У Кукуљама занијемили након вијести из Рима: Велика туга у родном крају Синишиног оца Богдана Михајловића

На вијест о смрти Синише Михајловића, прослављеног фудбалера и фудбалског тренера, над Лијевче пољем и Кукуљама код Српца, у Републици Српској, гдје је рођен његов отац, надвили су се вечерас туга и густа магла.

Мало је становника вани, хладно је, али они које сретосмо, радо разговарају са нама. Закључујемо, као да унапријед знају шта нас интересује и због чега смо у њиховом селу. Радо разговарају. Али тихо, кажу по коју ријеч и заћуте.

Сви су, како рече један од мјештана овог равничарског села поред Врбаса, по сазнању да је Синиша, син њиховог комшије Богадана Михајловића из Кукуља, изгубио животну битку, занијемили. То је за њих шокантно, болно и тешко.

Овдје живи неколико породица Михајловића, Синишиних рођака, испричао нам је Радојица Видовић, предсједник Мјесене заједнице и сеоског фудбалског клуба „Млади Крајишник“.

Од њега сазнајемо да је Синишин отац живио у Кукуљама до осамнаесте године а потом, у потрази за послом и бољим животом отишао у Борово село. Тако је, каже, некада било јер је овај крај био сиромашан, без посла… Тешко се живјело и мало имало.

– Сви смо потресени, жалосни, Кукуље су, како и име каже, данас закукале. То је велики губитак. Сви га жалимо. Синиша је био наш понос, наша дика. Овдје има много навијача „Црвене звезде“, због њега. За Синишу смо навијали, бодрили га, дивили се његовим играма, слободним ударцима, препричавали његове мајсторије – вели Радојица Видовић.

Он подсјећа да су сви у Кукуљама заљубљени у фудбалску игру и да је то у њиховим генима.

-Михајловића у Кукуљама има седам или осам кућа. Бројна је то породица и сви су у сродству. Богданов рођени брат а Синишин стриц Остоја, који је умро прије четири мјесеца, има много потомака, родбине. Сви су сложни и солидарни, вриједни… Њихове куће су близу центру села. Добро се познајемо – испричао нам је Радојица Видовић.

Он каже да је Синиша у ово село долазио често у дјетињству, касније ријетко, због обавеза, али су њихове породичне везе увијек биле јаке. На недавној сахрани Остоје Михајловића, Богдановог брата а Синишиног стрица, био је Дражен, Синишин брат. Он није могао, због болести и обавеза.

Миле Поповић из сусједних Горњих Карајзоваца, затечен је вијешћу о Синишиној смрти.

Сазнао сам то на радију, у вијестима… Моја кућа је километар-два удаљена од Михајловића у Кукуљама. То је сада најважнија и најтужнија вијест у овим нашим, лијевчанским селима. Жалимо због ове трагедије. Тешко нам је јер се угасио његов осмјех, његова доброта нас је напустила. Млад је он, спортиста, добричина и родољуб. Због тога је наша жалост, наша туга већа – повјерио нам се Поповић.

Тако причају данас и вечерас многи Лијевчани, у Српцу, Градишки, Лакташима, свуда у Републици Српској која жали за идолом многих генерација.

Извор:Српскаинфо / М.Пилиповић

Share With: