У Коњичком клубу „Арион“ ускоро терапијско јахање

Коњички клуб „Арион“ из Градишке почетком фебруара почео је са радом, а рад у пуном капацитету очекује се у наредном периоду након што у клуб стигне још један коњ за терапијско јахање чиме ће јахање бити доступно и дјеци са потешкоћама у развоју.

Предсједница Коњичког клуба „Арион“ Александра Јањетовић рекла је да од оснивања имају намјеру да се баве и терапијским јахањем али да до сада то нису успјели реализовати обзиром да су за то потребна већа финансијска средства.

„Писали смо пројекат усмјерен на развој терапијског јахања и чекамо одговор.Почетак реализације пројектних активности је крај марта и уколико прођемо кренули бисмо у пилот пројекат у који би била укључена дјеца из Удружења родитеља са аутизмом“Дуга“, које нам је партнер у поменутом пројекту“, истакла је Јањетовић.

Она је додала да би након десет мјесеци, колико је предвиђено да траје тај пројекат, терапијско јахање било доступно и осталим грађанима који имају потребу за тим и било би бесплатно.

Осим терапијског јахања свим грађанима доступно је и рекреативно јахање и школа јахања, а према ријечима Јањетовићеве јахати могу сви јер не постоји старосна граница.

Коњички клуб “Арион“ који се налази у Бок Јанковцу постоји годину дана и у протеклом периоду имали су више активности на инфраструктури у оквиру чега су изграђене штале,  мањежи, игралиште за дјецу и други пратећи садржаји.

С.Видовић

Share With: