У Кочићеву проглашено најтврђе васкршње јаје

У оквиру „Васкршњих дана у Кочићеву“ по 8. пут је организована туцијада васкршњим јајима. Туцијада је  ове године је по први пут организована у порти храма Светих апостола Петра и Павла у Кочићеву. Сви учесници туцијаде су добили јаја која су заједнички кувана и бојена у луковини на Велики петак. Срећу да овог Васкрса буде власница најтврђег јајета, имала је Дајана Малић.

Свештеник парохије стапарске, Младен Продановић, изразио је задовољство што је имао прилику у цркви и црквеном дворишту видјети велики број дјеце и мјештана Кочићева и околних села. Посебно је нагласио још већи значај овог догађаја зато што је организован у духу једног од највећих хришћанских празника – Васкрса.

Манифестација се одржава у организацији Централног КУД-а „Лепа Радић“ Градишка и Актива жена Кочићево. На Велики петак су заједнички кувана и бојена јаја те су иста украшавана и изабрано је најљепше украшено јаје. Такође, организовано је и такмичење у традиционалним дјечијим играма.

Манифестација ће завршити 8. Васкршњом смотром дјечијег фолклора која ће бити одржана у суботу, 22. априла, у Спомен дому у Кочићеву.

Д. Јанковић

Share With: