У Градишци током априла евидентиран 51 мигрант

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка у априлу је евидентиран 51 мигрант, док је у истом мјесецу прошле године евидентирано 27, а стање безбједности на подручју ове управе може се оцијенити као задовољавајуће, изјавио је данас начелник ове управе Бојан Шкорић.

Шкорић је рекао новинарима, представљајући резултате рада за април, да је у том мјесецу забиљежено 38 кривичних дјела, исто као и у априлу прошле године.

Он је навео да је у априлу укупно расвијетљено 35 кривичних дјела или 92,1 одсто, те да је по непознатом извршиоцу евидентирано 11 кривичних дјела, од којих је расвијетљено осам или 72,7 одсто.

Шкорић је напоменуо да у саобраћајним незгодама које су се догодиле на подручју ове полицијске управе у априлу није било смртно страдалих лица.

Начелник Одјељења криминалистичке полиције Полицијске управе Градишка Бојан Мишетић рекао је да су у априлу забиљежена 34 кривична дјела општег криминалитета, једно кривично дјело злоупотребе дроге, једно кривично дјело привредног криминалитета и два из области безбједности саобраћаја.

Он је навео да је у том периоду евидентирано 10 кривичних дјела против имовине, што је за 18,2 одсто мање него у истом периоду претходне године, док је укупно расвијетљено седам таквих кривичних дјела.

Мишетић је додао да је по непознатом извршиоцу евидентирано пет кривичних дјела против имовине, од којих су три расвијетљена.

Начелник Одјељења полиције Дејан Трифковић рекао је да је у априлу забиљежено 49 прекршаја из области јавног реда и мира, што је за 12 прекршаја више у односу на исти период претходне године.

Он је истакао да је због нарушавања јавног реда и мира поднесено осам захтјева за покретање прекршајног поступка, те издато 40 прекршајних налога.

Прекршаје је починило 59 лица, међу којим је пет малољетника и 17 повратника у чињењу тих прекршаја.

Трифковић је рекао да су из области безбједности саобраћаја у априлу евидентирана 1.083 прекршаја, која су санкционисана подношењем 16 захтјева за покретање прекршајног поступка и издавањем 993 прекршајна налога.

Oн је додао да су из саобраћаја искључена 93 возача, од којих 70 због вожње под утицајем алкохола.

Share With: