У Градишци сутра промоција пољопривредне механизације, опреме и алата из Мађарске

У Градишци ће сутра, у организацији Фондације за одрживи развој РС „Прогресус”, свечано бити представљен програм подршке Владе Мађарске привреди РС. На платоу испред градишке “Арене”, од 11 часова, биће представљена пољопривредна механизација, опрема и алат мађарске производње, те домаћим пољопривредницима појашњени услови под којима могу аплицирати за средства.

Јавни позив за додјелу бесповратних средстава пољопривредницима, Фондација за одрживи развој Републике Српске „Прогресус“ објавиће 1. септембра. Директор Фондације Андреа Јаглица појашњава да ће се пољопривредници моћи пријавити за бесповратна средства за набавку пољопривредне механизације, опреме и алата, у износу до 70 посто, односно у номиналном износу од 2 500 до 25 000 евра.

Упркос тешким условима у којима привређују, те недостатку финансијских средстава која би могли усмјерити у значајнију набавку механизације, пољопривредници признају да је понуда из Мађарске врло коректна.

Подршка пољопривредницима у Републици Српској прва је фаза пројекта који су крајем прошле године договорили премијер Мађарске Виктор Орбан и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

С. Тркуља

Share With: